Кои дрехи са опасни за здравето?

2013-12-04 15:27:00
Кои дрехи са опасни за здравето?
Снимка: Dreamstime

Модата ни кара да сме ѝ подвластни и особено женския пол, много се влияе от модните тенденции. Момичетата са способни да ходят с неудобни дрехи или обувки само и само да бъдат в крак с модните течения. Няма лошо да спазваш модните закони и да имаш красиви дрехи, но най-важното винаги е удобството.

 

Сутиенът. Мамолозите са на мнение, че ако ходиш с неправилно подбран сутиен, той може да травмира гърдите ти и вътрешните органи и да наруши кръвообращението. Ако сутиенът не съответства на формата на гърдите, може да предизвика възпаление на кожата. Някои момичета си купуват нарочно по-малки сутиени, защото те притискат гърдите им и така създават оптическа измама за по-голям бюст. Това е много вредно, защото се деформират гърдите и по-малкият сутиен нарушава осанката и визията.

 

Дънките. Изследвания показват, че дънките и други тесни панталони могат да предизвикат напрежение и болка в областта на бедрата. Това се случва заради напрежението върху бедрената кост. Когато си купуваш тесни панталони и те те стягат много, не си мисли, че ще се отпуснат. За да си сигурен/на, когато ги пробваш клекни, седни, стани и си вдигни последователно краката. Така ще се убедиш дали това са твоите дънки. Ако са прекалено стегнати и пречат на движенията ти, не ги купувай.

 

 

Прашките. Те са секси и са красиви, вярно е. Има хиляди модели и видове, за всеки вкус. Гинеколозите обаче, са единодушни, че прашките са причина за пренасяне на бактерии от ануса към влагалището. Това може да бъде причина за сериозна инфекция. Бельото, което носиш трябва да е удобно и памучно. Изкуствените материи запаряват, задържат влага и това е предпоставка за бактериална инфекция. Прашките са подходящи за романтични вечери, но не и за ежедневна употреба.

 

Късите поли. Носенето на къси поли с тънък чорапогащник през зимата може да е по-опасно, отколкото си мислиш. Може да настинеш, да хванеш цистит, който е доста опасен ако не се лекува. Според учени късите поли в студеното време могат да допринесат за появата на целулит. Той се появява обикновено след 2-3 зими носене на къси поли.

 

Тялото се опитва да се стопли и затова натрупва мазнини върху тези части на тялото, които са най-открити. От своя страна студът влошава ситуацията, защото минусовите температури възпрепятстват нормалното кръвообращение. По този начин налице е целулитът, който не е особено красива гледка.

 

Обувки. Статистика показва, че хиляди травми годишно са причинени от неудобни обувки. Една от най-големите слабости на женския пол, естествено това са високите обувки. Проблемът е, че те са вредни. Вероятността да паднеш, когато се опитваш да ходиш на 12-сантиметров ток е доста по-голяма, отколкото когато си с 3-4-сантиметрово токче.

 

Другото, което трябва да се отбележи е, че постоянното носене на високи токове води до пренапрежение в мускулите и сухожилията. Това може да бъде причина за болки в гърба и изкривяване на тялото. Трябва да знаеш, че и много ниските обувки са вредни.

 

Тези, които наричат „пантофки", са изключително вредни, ако се употребяват всеки ден, защото също причиняват проблеми на опорно-двигателната система. За здравословни се смятат обувки с ток 3-4 см. за жените и 1-2 за мъжете.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия